Persoonlijk advies & 3D ontwerp
Koffie

Koffie, de olie in onze cultuur als het gaat om goed wakker worden, een pauze of gezellig samenkomen. Koffie moet daarom goed zijn. Het is méér dan een smaak. Koffie is een cultuur.

WAT IS JOUW FAVORIETE BLEND?

Waarom ingewikkeld doen als het ook simpel kan? Tegenwoordig zijn er honderden verschillende koffieblends op de markt waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook op het gebied van zakelijke koffiemachines is het vaak een grote zoektocht. Welke machine is nou het beste voor jouw organisatie? Hoe meer keuzes er zijn hoe lastiger het vaak is om een goede keuze te maken. Maar zijn al die keuzes wel nodig? Wij vinden van niet. Daarom hebben wij het Zarano concept zo simpel en overzichtelijk mogelijk gemaakt.

WELKE MACHINE PAST HET BESTE BIJ JULLIE? GROOT, KLEIN, SNEL OF VERFIJNT KIES HIERONDER JOUW IDEALE KOFFIEMACHINE VOOR OP KANTOOR

Wij hebben gekozen voor drie bonen koffiemachines. Niet alleen om het simpel te houden maar ook omdat wij achter onze producten willen staan. Wij zijn een partner waar je als bedrijf op kunt bouwen. Zo hebben wij gekozen om de iE2, iE3 en de iE6 te ontwikkelen. De iE2 is het nieuwe kleine broertje van de iE3. De iE2 is een compacte koffiemachine met een elegante uitstraling. Door het HD videoscherm en touchscreen display krijgt deze koffiemachine een zeer luxe karakter. De iE3 is een slag gorter en is uit te breiden met verschillende add-ons. Denk je bijvoorbeeld aan de optie om een vers melksysteem aan je machine toe te voegen voor een echte Cappuccino gemaakt van verse melk of wil je jezelf en je gasten verrassen met een Latte Macchiato? Dan is de Zarano iE3 FRESHMILK de juiste keuze. Ook zijn alle machines uit te breiden met een kopjes warmer of koffiemeubel. De IE6 is in veel gevallen gelijk aan de iE2 en iE3 maar een slag groter, grotere afvalbak, grotere canisters en een grotere boiler inhoud. Dus drinken jullie veel koffie en heb je een heuse krachtpatser nodig, dan is de iE6 de juiste keuze.

En dan is er koffie

Maar wat voor koffie?
Een geschuimde cappuccino, een eenvoudig bakje troost of een aangeklede luxe variant? Je bepaalt zelf welke koffie je in huis haalt. Je vertrouwd op je eigen ervaring en wil eveneens kwaliteit voor je gasten. Daarom is het belangrijk om te weten welke koffiesoorten goed bij je bedrijf passen. Dat begint al bij de boon. Koffie van de Braziliaanse koffieboeren smaakt zeker anders dan de koffiesoorten uit Guatemala of Ethiopië. Koffie kan zoveel variaties en smaaktonen in zich hebben. Van zoet tot zilt, van karamel, limoen, aarde, chocolade tot aan pittig, knapperig, zacht of juist bitter aan toe. Met de keuze voor de koffiebonen zelf valt daardoor al variatie aan te brengen. De boon is absoluut belangrijk.

Kwaliteit begint bij de boon en de soort. Sta niet versteld als je verteld wordt dat er meer dan honderd en misschien zelfs honderden soorten koffiebonen bestaan. In feite zijn er slechts twee belangrijke variëteiten: de Arabica en de Robusta, de moeders van de koffie. Het is dus van belang de ene soort van de andere te kunnen onderscheiden. De Arabicaboon wordt nooit erg donker, maar blijft lichtbruin en vrij dof, de groef in het midden van de boon is veel lichter, een beetje grijzig. De Robustaboon is rond en klein en donkerder na het branden. In de melanges die de koffiebranders samenstellen, geeft deze soort er de kleur aan. Ook op smaakgebied is de Robusta anders dan de Arabica. Hij is scherper en bitterder van smaak en bevat tweemaal zoveel cafeïne. Het schenken van merken met een goede naam is in geen geval een garantie voor een goede kop koffie. Wie de schoonmaak van zijn of haar koffiemachines verwaarloost, kan nog zo’n goed merk schenken; de kwaliteit van de koffie zal niet best zijn.

ONS CONCEPT

EEN PARTNET WAAR JE OP KUNT BOUWEN
KENNIS MAKEN

Wij komen graag vrijblijvend bij jullie langs, om de voordelen van ons concept uit te leggen.

ALL-IN-ONE-SERVICE

Geen als-dan maar gewoon altijd alles inclusief.

100% ONTZORGING

Koffie is voor velen de start van de dag, maar je wilt er niet de hele dag mee bezig te hoeven zijn.

REAL TIME TASTCONTROL

De iE. SERIE van Zarano is volledig remote te bedienen. Onze barista’s kunnen op afstand de koffiemachine aanpassen op de gewenste koffiesmaak. Bij een mogelijke storing hebben wij direct inzicht in het probleem. Ook zijn mogelijke storingen op afstand te verhelpen.

SERVICE APP

Zarano en service gaan hand in hand samen. Via onze service app heb je toegang tot een easy online userguide waar de nodige informatie simpel en visueel staat afgebeeld. Ook kun je via de app live met ons chatten en simpel en snel je koffie bestellen.

SMART COFFEE

Zet je koffie nu contactloos met je smartphone; zo drink je altijd de koffie zoals jij hem het lekkerst vindt. Met deze ‘smart coffee’ functie van Zarano kan je de koffie sterker of minder sterk zetten, cappuccino met veel schuim of juist weinig.

SMAAK

We nemen je een stukje mee in de wereld van onze koffies, iedere koffie bestaat uit een mix van verschillende type bonen. Door de juiste bonen samen te stellen krijg je een unieke koffie “blend”. Het samenstellen van de bonen en het bepalen van de smaak noem je cupping. Koffie is afkomstig van de koffieplant, echter is deze plant niet zomaar te telen. In Nederland kunnen wij geen koffie telen, simpelweg omdat bij ons de temperatuur niet hoog en stabiel genoeg is. Er valt ook niet genoeg regen in ons kleine kikkerlandje. Dan zou je denken, waarom telen we deze koffieplant dan niet in een kas en maken we al deze criteria kunstmatig na. Nee, ook dat gaat helaas niet. Koffieplanten groeien alleen op een bepaalde hoogte. Zo groeit de Arabica boon alleen op hoogte tussen de 800 en 2000 meter en de minder gebruikte Robusta boon tot een hoogte van 800 meter. De hele koffiemarkt is daarom aangewezen op de zogeheten coffee belt ook wel de koffieriem genoemd. Deze coffee belt is goed zichtbaar op de afbeelding hiernaast. Rond de evenaar zie je een strook waar het telen van koffie uitermate geschikt is. De ongebrande groene bonen worden vervolgens verscheept naar onze koffiebranderij, waarbij we onze koffie blends op een medium branding branden om zo alle smaaknuances volledig tot hun recht te laten komen in onze drie samengestelde top koffies.

VERSE BONEN VS FREEZE DRIED

WAT IS NOU HET GROTE VERSCHIL?
Proeven is geloven!

Wij dagen je hierbij uit, porbeer nu onze koffie in de Zarano experience room en ervaar de uitieme koffiebeleving voor op kantoor!

Contact opnemen
TERUG NAAR BOVEN