Persoonlijk advies & 3D ontwerp
Thuis werken

Om ervoor te zorgen dat u zich net zo thuis voelt als op kantoor, hebben we handige tips en aanbevelingen die het werken in uw thuiskantoor aangenamer maken.

Tips om het thuiswerken aangenamer te maken

Een correct ingerichte, ingestelde en door medewerkers gebruikte thuiswerkplek leidt tot veilig en gezond thuiswerken. Hiervan profiteert zowel de medewerker als ook u als werkgever. kan veel van je vragen, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarom is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Wanneer je je goed voelt, helpt dat je om je werk ook goed uit te kunnen voeren. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.
Correct ingericht

Om voldoende licht te hebben en geconcentreerd te kunnen werken, is het raadzaam om het bureau in de buurt van een raam te plaatsen. Vermijd schittering op het scherm, want dit vermoeit de ogen snel en leidt op den duur tot visuele verstoringen. Wij raden u daarom aan het bureau in een hoek van 90° ten opzichte van het raam te plaatsen. Het werkt ook comfortabeler als openingen of deuren niet achter u gepositioneerd zijn, maar het vrije zicht naar de open ruimte is gericht.

De optimale tafel

Niet iedereen heeft thuis een werkkamer. Door ruimtegebrek wordt dan snel naar de keuken- of eettafel uitgeweken. Wie meer dan de helft van zijn werktijd in het thuiskantoor doorbrengt, moet niet alleen een comfortabele (kantoor)stoel hebben, maar ook een hoogwaardige tafel met de juiste tafelhoogte om zittend te kunnen werken. In de regel hebben bureaus standaard een vaste hoogte van 72 cm. Afhankelijk van de lichaamslengte en de zithouding adviseren wij in hoogte verstelbare bureaus, die naar behoefte handma - tig in hoogte kunnen worden versteld, zodat een optimale zithouding voor zowel kleinere als grotere mensen ontstaat.

Een comfortabele bureaustoel

Na een tijdje thuiswerken zal je ontdekken dat hele dagen op een stugge eetkamerstoel zitten niet comfortabel is. Je rug doet pijn, je schouders zijn overbelast… Dergelijke ongemakken wil je graag oplossen. Een goede bureaustoel voor je thuiswerplek doet wonderen voor je lichaam. Op een bureaustoel thuiswerken is niet alleen veel comfortabeler, het biedt ook de nodige ondersteuning aan je rug, schouders en armen. Bovendien kun je de hoogte aanpassen aan de tafel. Kies je voor een ergonomische bureaustoel, dan ben je verzekerd van een goede zithouding waarmee je houdingsklachten kunt voorkomen.

Thuiswerkplek ergonomisch inrichten

Belangrijk bij het inrichten van de thuiswerkplek is een goede positie van het beeldscherm, het op elkaar afstemmen van de stoel- en tafelhoogte zodat de armen een ontspannen houding aan kunnen nemen, de muis dichtbij het lichaam plaatsen en de stoel zo instellen dat voeten, bovenbenen en onderrug goed worden ondersteund. Bij een laptop is het nodig om een extra toetsenbord, een muis en eventueel een beeldscherm te gebruiken.

Verschillende oplossingen

Advies?

Wilt u uw huis ergonomisch verantwoord inrichten, maar u weet nog niet precies hoe? Ook dan kunnen we u van dienst zijn. Wij geven graag advies over de inrichting van uw kantine. Neem gerust contact met ons op via onderstaande button of via info@civoprojectinrichting.nl of bel bel naar 040-2646446.
TERUG NAAR BOVEN