Persoonlijk advies & 3D ontwerp
Werkstoelen

Werkstoelen van Bimos zijn de ideale zitoplossing voor werkplekken op productieafdelingen. Ze verleggen de bestaande grenzen op het gebied van bewegingsvrijheid, duurzaamheid en ergonomische kwaliteit.

Bimos

Civo Projectinrichting werkt samen met Bimos. Bimos is de toonaangevende fabrikant van de beste industire- en laboratoriumstoelen in Europa. Al meer dan 50 jaar zorgen zij met hun vakkennis, technische competenties en passie er voor dat mensen op elke werkplek productief, gezond en prettig kunnen zitten. De uitgebreide portfolio werkstoelen varieert van allround-stoelen voor productieafdelingen tot hoogwaardige laboratoriumstoelen. Bimos biedt zitoplossingen die aan de hoogste eisen voldoen.
Werkstoelen voor productieafdelingen

Aan werkstoelen voor productieafdelingen worden speciale eisen gesteld. Werkstoelen in productieomgevingen moeten niet alleen de grootst mogelijke bewegings- en werkruimte combineren met optimale ergonomie, maar zich ook onderscheiden door duurzaamheid. Alleen zo zijn de werkstoelen ook bestand tegen de sterkste invloeden van buitenaf. Met hun anatomische vormgeving, flexibele, verwisselbare bekleding en onverwoestbare materialen zijn de werkstoelen van Bimos dé zitoplossing voor productieafdelingen.

ESD-Stoelen

Een van de grootste gevaren op werkplekken in de elektronische industrie is elektrostatische ontlading (Engels: electrostatic discharge, ESD). Dit kan aanzienlijke schade in de productie veroorzaken. Daarom is het voortdurend belangrijk statische oplading van voorwerpen en personen op een ESD-werkplek te voorkomen en statische ladingen af te leiden. ESD-stoelen van Bimos bieden betrouwbare bescherming op de ESD-werkplek: Bekleding, stalen onderdelen, kunststoffen, wielen en glijders zijn geleidend. De algehele afleiding maakt de ESD-stoelen tot een betrouwbare totaaloplossing.

Laboratoriumstoelen

Hygiënisch, flexibel, compact – er is geen ander werkgebied waar de eisen die aan de uitrusting worden gesteld zo hoog zijn als in een laboratorium. Laboratoriumstoelen van Bimos zijn niet alleen afgestemd op de typische lichaamshoudingen voor dit werk, bijvoorbeeld het voorovergebogen zitten bij microscoperen. Deze stoelen zijn gemaakt volgens een geheel eigen Hygienic Design en zijn compact vormgegeven. Alle instellingen zijn flexibel en gebruiksvriendelijk. Zo kunnen de zitoplossingen optimaal worden afgestemd op de bijzondere uitdagingen in een laboratorium.

Cleanroomstoelen

In steriele ruimtes is hygiëne een absolute voorwaarde voor optimale resultaten van uw werkzaamheden. Cleanroommeubilair moet daarom voldoen aan zeer specifieke criteria. De cleanroomstoelen van Bimos worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de industrie en onderzoeksinstellingen. Alle cleanroomstoelen bestaan uit verzegelde bekleding die aan de achterzijde van een schuimlaag is voorzien, ingekapselde mechanismen en gladde, gesloten oppervlakken. Alle materialen van de cleanroomstoelen leiden statische elektriciteit af. Dat maakt de oplossingen van Bimos tot cleanroommeubilair dat zich bewijst in de praktijk.

Staand werk en stahulpen

Of het nu gaat om onderzoek, ontwikkeling of productiewerk, staand werk is vaak onvermijdelijk. Voortdurend staan kan het lichaam echter zwaar belasten. De stahulpen van Bimos ondersteunen de gebruiker op de stawerkplek zonder het werk te belemmeren. Het assortiment stahulpen varieert van eenvoudige ondersteuning tot flexibele oplossingen voor de stawerkplek die een dynamische sta-zithouding vereist. Daarnaast zijn alle stahulpen ruimtebesparend uitgevoerd en eenvoudig te transporteren.

NEON is de nieuwe generatie werkplekstoel

De variaties van de Neon zijn net zo divers als de vele verschillende eisen van werkplekken. Ongeacht of de stoel wordt gebruikt bij een hoge of lage werkplak, of het glijders of wielen heeft, of dat het nodig is voor specialtisch gebruik in d eproductie of in ESD-ruimten of laboratoria: Neon is altijd Neon!

ESD - Gebied

Als een blikseminslag in een boom. Voor halfgeleiders kan een plotselinge uitwisseling van ladingsdragers rampzalige gevolgen hebben. Statische op- en ontladingen vormen met name bij micro-elektronische componenten een groot gevaar. Daarom moeten met name werkstoelen voor gebruik binnen de vele omgevingen in de elektrotechnische industrie aan bijzondere eisen voldoen: want alleen met een speciaal geschikte ESD-stoel kan een werkplek ESD-veilig zijn. Om aan de voorwaarden voor een ESD-werkplek te voldoen, moeten bepaalde normen worden aangehouden. De Europese norm EN 61340, die de bescherming tegen ESD-schade regelt en de gebruiker ondersteunt bij het nemen van specifieke maatregelen, stelt dat de weerstand van alle delen van de zitplaats die bij normaal gebruik in contact kunnen komen met het menselijk lichaam, naar een contactpunt op de vloer minder dan 109 Ω moet zijn. Omdat de steeds kleiner wordende componenten in de micro-elektronica steeds gevoeliger worden, worden in de praktijk echter vaak veel hogere eisen aan ESD-stoelen gesteld. De ESD-stoelen van Bimos hebben unieke beschermende eigenschappen, wat ze tot waardevolle onderdelen van elke ESD-werkplek maken. De afleid- en oppervlakteweerstand van ESD-stoelen bedraagt 106 Ω. Dankzij de optimale materiaalkeuze en verbindingstechnieken voorkomen de ESD-stoelen dat er een elektrostatische lading kan ontstaan en zorgen ze er tegelijkertijd voor dat eventuele door de gebruiker gecreëerde lading op betrouwbare wijze wordt afgeleid (naar de geleidende vloer). Met hun geleidende comfortbekleding, geleidend gecoate stalen onderdelen, volumegeleidbare kunststoffen, wielen en glijders en algehele afleiding zijn de ESD-stoelen van Bimos niet slechts een verzameling effectieve beschermingsmaatregelen. Ze vormen een betrouwbaar totaalsysteem voor optimale omstandigheden op de ESD-werkplek.

SUPERTEC: dé bekledingsstof voor werkstoelen

Comfortabel of functioneel? Zacht of veerkrachtig? Ademend of duurzaam? Onderhoudsvriendelijk of mooi? U hoeft niet langer uw hoofd te buigen over deze keuzes. De innovatieve bekleding Supertec, geïntroduceerd door Bimos, heeft een kleine revolutie in de wereld van de bekleding teweeg gebracht. Het krachtige materiaal combineert de voordelen van een veerkrachtig integraalschuim met de kracht van een bekledingsstof. Daardoor is het zeer gebruiksvriendelijk en voldoet het tegelijkertijd aan de strenge eisen die aan werkstoelen in een productieomgeving gesteld worden. De zachte maar robuuste bekleding past zich perfect aan. Terwijl het ademende basismateriaal transpireren tegengaat en een gespannen zitpositie voorkomt, zorgen de micro-noppen voor een anti-slip en snijbestendig oppervlak. Supertec: de zeer functionele bekledingsstof voor uw productie werkstoelen
Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u advies over welke werkstoel het beste bij uw wensen past? Onze specialisten helpen u graag om het juiste product voor u te vinden.

Contact opnemen
TERUG NAAR BOVEN